Thursday, February 18, 2010

SAYANGKU HELMI...


Entri kali ini lain sikit. Rasanya ini pertama kali aku post mengenai sahabat-sahabatku. Entri kali ni khususan buat sahabat mayaku, AKH HELMIversi lama

versi hensematau aku kenalinya sebelum ni sbg TAJUDDIN..

Bukan berniat bercerita panjang mengenai beliau..sekadar salah satu tanda ingatan aku padanya..

Mula berkenalan di Friendster..itu pun melalui sahabat karibku, PAAN..

Dah mula main mesej2 di Friendster..then, rajin pulak bersms dari mesir-malaysia ni. Masa tu rasanya aku baru masuk Pusat Asasi. Ye ke? Hah..kantoi..tak ingat..


Then, sempat la beberapa kali mamat ni balik Malaysia masa dok kawan dgn dia..dok rancang nak jumpa..tapi tak berkesempatan. Ya lah..dia duk rawang. Aku ntah kat mana. Ada sekali tu memang nyaris-nyaris nak jumpa. Tapi ALLAH Maha Tahu. h/p aku hilang di Pudu. Hah, baru ingat..masa tu aku dah masuk Kuantan. Then, kami rancang nak jumpa balik masa cuti tu jugak..Serius, aku tak ingat tarikh kami jumpa..



Yang aku ingat, aku on the way nak balik ke kedah dari kuantan..singgah KL..ada keja kot..alang2 dah ada kat sana..kami pun pakat nak jumpa..dia pun ada hal nak p Lowyard ..ringkas cita jumpa la kami..kat KL sentral..dah memang masa tu nak balik kedah ngan kereta api..jumpa dalam 1jam before train aku gerak..dia belanja makan nasi goreng ayam black pepper(petik je)..sembang ala kadar..tiba2 ja aku jadi takdak idea nak sembang..pastu habis...


Sori kalau cita ni x menarik..tapi bagi aku, ni kenangan manis la.Cuma tak sempat la nak tulis meleret2.. PERSAHABATAN tu umpama cinta yang tak bersayap. Ha, kan dah berfalsafah..sebab tu entri dia tulis SAYANGKU HELMI..biasa la.sayang sahabat..membawa ke syurga, insyaALLAH


p/s: moral of the story..NAIM, cepat-cepat catat kenangan-kenangan indah hang selama ni.moga menjadi pendorong motivasi di kala kesunyian..WAKAFA BILLAH SYAHIDA

1 comment:

Farid Nazmi said...

Di Mesir...ana jumpa dia tiap2 hari di kuliah.haha. terkejut plak gambar dia ada kat cni. Salam ziarah :)