Sunday, October 24, 2010

KeMbaLi MeNgerti...


ALHAMDULILLAH..THUMMALHAMDULILLAH..THUMMALHAMDULILLAH

Cukup sekadar desahan syukur ini atas peluang yg ALLAH berikan untuk meneruskan kehidupan ini. Rasa malu bertambah-tambah di hati..nikmat yg tidak terhitung belum sempurna disyukuri..datang pula anugerah dari ALLAH..memberi ruang pada hambaNYA menguatkan syukur dan redha padaNYA…

Maafkan saya..semenjak sebelum bermulanya ramadhan, saya sudah tidak kuat lagi rasanya nak istiqamah dalam menulis blog ini. Atas banyak sebab. Dan kesibukan menjadi asbab utama..walaupun sebenarnya terlalu banyak yg perlu saya nukilkan..kerana setiap detik yg berlalu sangat manis utk saya kenangkan…

Setelah puas mencari jalan keluar atas “kemalasan” ini..tadi berkesempatan bersembang sebentar dengan seorang sahabat, abang yg ditemukan ALLAH dalam kembara mencari ilmu di KLBF2010 tidak lama dahulu..Abg Danial Alrashid… ‘ala kulli hal, saya sedikit termotivasi dgn apa yg kami bincangkan sebentar tadi…terima kasih abg Danial..it's was a great time with you just now..maybe thats make a booster for me..

KEMBALI MENGERTI

Sebenarnya apa yg perlu saya lakukan adalah lebih hadam dan menyelami setiap tujuan saya berblog..erti hidup pada member..rasanya Tema hidup Ustaz Hasrizal aka Saiful islam ini mampu menyimpulkan hasrat dan matlamat saya dalam berblog..ALHAMDULILLAH..

Insyaallah..moga ini titik yg terbaik utk saya teruskan berblog…

Cukup sekadar itu untuk kali ini…

Sekadar menambah rasa pada motivasi MAHA PEMBERI dalam surah AsSoff ayat 10-13


10. Wahai orang-orang Yang beriman! mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan Yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa Yang tidak terperi sakitnya?

11. Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan RasulNya, serta kamu berjuang membela dan menegakkan ugama Allah Dengan harta benda dan diri kamu; Yang demikian itulah Yang lebih baik bagi kamu, jika kamu hendak mengetahui (hakikat Yang sebenarnya).

12. (dengan itu) Allah akan mengampunkan dosa-dosa kamu, dan memasukkan kamu ke Dalam taman-taman Yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, serta ditempatkan kamu di tempat-tempat tinggal Yang baik Dalam syurga " Adn ". itulah kemenangan Yang besar.

13. dan ada lagi limpah kurnia Yang kamu sukai, Iaitu pertolongan dari Allah dan kemenangan Yang cepat (Masa berlakunya). dan sampaikanlah berita Yang mengembirakan itu kepada orang-orang Yang beriman.

No comments: